Člen skupiny ENETIQA

Tisková zpráva: Novým dodavatelem tepla ve Studénce je POWGEN a.s.

8. 4. 2010

Společnost POWGEN a.s. se zabývá realizací projektu ekologicky šetrné kogenerační výroby elektřiny a tepla a je vlastníkem kogenerační jednotky umístěné v prostorách centrální výtopny ve Studénce. Od 1. dubna 2010 tak POWGEN a.s. kromě výroby elektřiny ve městě převzala i výrobu tepla.

„Výroba tepla a elektřiny patří ve Studénce nyní díky ekologické kogenerační výrobě jedné společnosti. Změna dodavatele tepla v žádném případě nijak neovlivní výrobu, samotné dodávky tepla ani služby s nimi spojené, ke kterým se společnost Městské inženýrské sítě Studénka a.s. již dříve smluvně zavázala,“ upřesnil změnu Ing. Libor Stuchlík, předseda představenstva POWGEN a.s.

POWGEN a.s. převzala od  1. dubna 2010 veškeré závazky společnosti Městské inženýrské sítě Studénka a.s. spojené s výrobou a distribucí tepla. Společnost POWGEN a.s. vznikla 31. července 2007 a realizuje projekt COGEN zaměřený na kogenerační výrobu elektřiny a tepla ve skupině MVV Energie CZ. Oproti tradičním zařízením, ve kterých vzniká vždy jen jeden produkt – teplo či elektrická energie, slouží kogenerační jednotka pro společnou výrobu elektřiny a tepla a šetří tak palivo i životní prostředí. Město Studénka se tak zařadilo k dalším osmi městům skupiny MVV Energie CZ, ve kterých je kombinovaná výroba tepelné a elektrické energie již realizována.

Hlavní náplní činnosti společnosti Městské inženýrské sítě Studénka a.s bude i nadále provozování vodovodů a kanalizací a rozvod a úprava užitkové vody na území města Studénka. Cílem oddělení činností výroby a rozvodu tepelné energie od provozování vodovodů a kanalizací ve městě Studénka je optimalizace těchto činností.

Společnost Městské inženýrské sítě Studénka a.s. byla rozdělena a část jejího jmění související s výrobou a rozvodem tepelné energie byla od ní oddělena a sloučena do společnosti POWGEN a.s. Tato přeměna byla zapsána do obchodního rejstříku ke dni 1. 4. 2010. Od tohoto dne je tedy dodavatelem tepelné energie ve městě Studénka společnost POWGEN a.s., jež v důsledku přeměny vstoupila jako právní nástupce společnosti Městské inženýrské sítě Studénka a.s. do všech právních vztahů souvisejících s výrobou a rozvodem tepelné energie ve městě Studénka a převzala veškeré zaměstnance společnosti Městské inženýrské sítě Studénka a.s., kteří se podíleli na výrobě a rozvodu tepelné energie.

Pro další informace:

Ing. Libor Stuchlík
předseda představenstva společnosti POWGEN a.s.
tel. +420 602 719 659
e-mail: zc.vv1715945303m.neg1715945303wop@k1715945303ilhcu1715945303ts.ro1715945303bil1715945303

Mgr. Roman Mendrygal
předseda představenstva společnosti Městské inženýrské sítě Studénka a.s.
tel. +420 602 771 243
e-mail: zc.v1715945303vm.ss1715945303im@la1715945303gyrdn1715945303em.na1715945303mor1715945303

Nepřetržitá poruchová služba

Potíže s dodávkou tepla ve Studénce volejte